Laleh


 

Hovedscena
fredag 16. august kl 21:05

Laleh endelig klar for Parken!


Svensk-iranske Laleh Pourkarim debuterte med brask og bram i 2005 med det selvtitulerte albumet «Laleh». Samme år som hun forøvrig debuterte som skuespiller i publikumssuksessen «Jalla! Jalla!».

Laleh er ikke bare en av Skandinavias største kunstnere som selger ut arenaer og turer i løpet av få dager, hun er også den første kvinnelige i historien for å vinne en Grammis for debutalbumet i 2005. En pris hun vant igjen i 2016 med en Grammis for Pop of the Year.

Mens de fleste artister er ganske enkle å beskrive, har Lalehs musikalske uttrykk alltid vært ubegrenset, så ingen sang er som den andre. Hun er en sjelden kombinasjon av en ukonvensjonell og kompromissløs artist som kommuniserer en følelse av sann frihet både på svensk og engelsk.

 I tillegg til å være en kritikerrost artist, har Laleh også et svært godt navn i sangskriverens og produksjonens verden. I 2014 flyttet hun til Los Angeles for å dyrke tilværelsen som produsent og låtskriver. Hun har jobbet med flere storheter, som Adam Lambert, Tori Kelly, Demi Lovato, Shaws Mendes og ikke minst Parkenklare Elle Goulding og mange flere.

 Laleh er rett og slett ikke som andre artister. Hennes historie startet som en flyktning som flytter fra land til land og som søker frihet og makt over sitt eget liv, og hennes reise og søken for å gjøre verden til et bedre sted vil fortsette.

 
Laleh_19.jpeg