Bli frivillig på Parken

image002.jpg.jpeg
 
 

Parkenfestivalens store suksess siden oppstarten i 2006 skyldes mange faktorer, og en av de viktigste er innsatsen til de frivillige. Hele 400 frivillige står på og bidrar til at festivalen gjennomføres på fantastisk vis – år etter år.

 

Som frivillig i Parken får du mulighet til å være med å skape verdens beste festival, til verdens beste publikum, med verdens beste frivillige. Jo tidligere du registrerer deg, jo større sjanse er det for at du får akkurat den jobben du ønsker deg.

Vårt utgangspunkt er at du som frivillig må være 18 år, men på noen områder vil vi ha bruk for deg mellom 16-18 år.

De fleste områdene har en tidligvakt og en senvakt under festivalen - foruten bar og bongsalg, som har en dag på vakt og en dag fri.

Dette kan du gjøre som frivillig:


 Barpersonale

Som frivillig i bar må du være en god selger, være positiv og utadvendt, du må takle høyt tempo og stress, og være i stand til å si nei til de som har fått i seg nok alkohol.
Erfaring fra bar og servering er en fordel.

Bongsalg

Som bongselger må du være ryddig og organisert, ha gode regneferdigheter, og være i stand til aktivt salg. God stressmestring og serviceinstilling må også til.
Bongselgere er enten stasjonert på fast utsalgssted eller gående på området.

Billettsalg – Akkreditering – Armbånd – Inngang

I forkant av festivalen har vi behov for personell til billettsalg og påsetting av armbånd. Er du ansvarsbevisst, jobber godt under press og kan stille opp denne uka før det braker løs, er dette kanskje noe for deg.

For å få publikum og akkrediterte inn på festivalområdet trenger vi frivillige som sjekker billetter og leverer ut akkrediteringer. Her er det trøkk, så dette er ikke en jobb for lettskremte. Ønsker du å være i fronten der det skjer, så er dette stedet for deg!

Transport

Å være sjåfør for festivalen krever at du har kjørt mye bil tidligere. Og at du er en stødig, rolig sjåfør. I tillegg er det en fordel å være kjent i byen. Festivalens transportavdeling håndterer kjøring av artister, utstyr, og diverse runneroppdrag (innkjøp, levering/henting av utstyr).

Merch

Fra eget telt på festivalområde selges merchandise for festivalen og artistene. Her er det en fordel med erfaring fra pengehåndtering/salg.
 


Miljøgruppa

En av de viktigste jobbene man kan gjøre. I august 2008 ble Parkenfestivalen første gang sertifisert som Miljøfyrtårn. Det stilles strenge krav til grønne arrangementer, og festivalen oppfordrer derfor frivillige til å bli med i Miljøgruppa. Så er du opptatt av miljøet, og ønsker å bidra til at Rensåsparken ser bra ut under festivalen og etterpå, meld deg på Parkens Miljøgruppe. Her er det mulig for deg under 18 år å melde deg som frivillig.

Matsalg

Bli med og selg mat til sultne festivaldeltakere fra Parkens egne matboder. Vi søker folk som har jobber med matsalg/servering før, og som er serviceinnstilt, positiv og utadvendt.

Frivilligservice

For at alle våre flinke frivillige skal ha en fin opplevelse på jobb for Parkenfestivalen, er det viktig at vi også husker på å ivareta de som gjør en super innsats for publikum og artister. Derfor trenger vi også noen som tar vare på de frivillige, serverer kaffe, motiverer, sprer glede og sørger for at stemningen er på topp. Dette frivilligområdet er reservert for alle dem under 18 år.

Tilgjengelighetsvert

I Parken er vi opptatt av at publikum med ulike funksjonshemninger skal ivaretas og gis en best mulig festivalopplevelse. 
Som tilgjengelighetsvert er det din oppgave og sørge for akkurat det. Du skal være tilgjengelig på området for å yte praktisk bistand for det behovet som måtte oppstå.

 
 
 

Om personvern for deg som frivillig:

Grunnet nye regler i bokføringslovgivningen er vi påkrevd å føre personallister med fødselsnummer (11 siffer). Fødselsnummer er ikke en sensitiv personopplysning og vi vil kun benytte nummeret i forbindelse med en eventuell kontroll fra myndighetene. Mer informasjon om dette finner du HER!

Mer om Parkenfestivalens behandling av personopplysninger eller endring av samtykke for deg som har registrert deg gjennom vår frivilligsøknad finner du her.